Резултати


За постигане на трайни резултати при фотоепилацията е необходимо да се направят между 3 и 8 процедури. Броят на процедурите е индивидуален и зависи от няколко основни фактора:

- фототип: броят на процедурите е по-малък при хора с тъмни косми и светла кожа, докато при хора с много светли косми са необходими повече процедури поради по-малкото количество пигмент (меланин) в техните косми.

- зона на третиране: в различните зони на човешкото тяло различно количество косми се намират във фаза на растеж (анаген). Поради тази причина броят на процедурите за различните зони е различен. Най-малко процедури са необходими за постигане на траен резултат в зоната на подмишниците и интимните части, а по-голям брой процедури са необходими за третиране на горна устна, брадичка и ръце.

- тен на кожата: по-светлите кожи се повлияват по-бързо от фотоепилация, докато по-матовите и тъмни кожи се повлияват по-бавно. Поради тази причина не се препоръчва да се прави фотоепилация до 3 седмици след постоянно излагане на слънце или солариум.

- пол: при мъжете се постига по бърз и видим резултат - особено при третиране на мишници, гръб и гърди. Това се дължи на факта, че космите при мъжете са по дебели, с по-големи фоликули и съдържат повече меланин.


© 2006   | МАТИС БЪЛГАРИЯ ООД   |  Validate: CSS 2 | XHTML Developed by: ИриДа Дизайн