IPL-апаратура


МАЛКО ИСТОРИЯ ....
Премахването на нежеланото окосмяване е козметична процедура прилагна от древни времена. Множество техники и похвати са били използвани през вековете с различна трайност и ефикасност. В наши дни високите технологии навлязоха във всички сфери на живота, включително и в козметологията. През 80-те години на миналия век група научни работници и лекари от Израел установяват способността на меланина в космите да поглъща светлина с определена дължина на вълната и да я превръща в топлина, като по този начин се предизвиква коагулация (изгаряне) на космента луковица. В резултат на тази коагулация от засегнатата луковица повече не израства косъм.

МАЛКО ТЕХНОЛОГИЯ ...
Този механизъм на въздействие върху космените луковици бил наречен от учените селективна фототермолиза, а технологията за осъществяването й била наречена IPL (Intense Pulse Light) - интензивна пулсова светлина. Технологията била патентно защитена, а наименованието било регистрирано като запазена търговска марка.

ОТ ИСТОРИЯ И ТЕХНОЛОГИЯ КЪМ БИЗНЕС ...
След като механизмът на трайното обезкосмяване бил вече открит и съответната техника била създадена, машините за фотоепилация навлезли най-напред в медицината, а в началото на 90-те години започват масово да се прилагат в козметологията в развитите страни. Фотоепилацията постепенно измества всички досега познати методи за обезкосмяване поради безспорните си предимства: траен резултат, без болка и странични нежелани ефекти, без последствия като враснали косми, раздразнена кожа или чести възпаления. Трайният и приятен естетичен резултат кара все повече жени, а през последните години и мъже да се възползват от услугата фотоепилация. Все повече компании се ориентират към производството и постоянното усъвършенстване на техниката за фотоепилация, превръщайки тази си дейност в индустрия и сериозен бизнес. В наше време най-големите производители на качествена техника за фотоепилация са Израел и САЩ. През последните няколко години масово производство на машини за фотоепилация започва в Китай.

ФОТОЕПИЛАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ОТ БЛИЗКОТО МИНАЛО ...
Машините за фотоепилация се появяват в България с известно закъснение поради високата си цена и липсата на финансово стабилни инвеститори в естетичния бранш. През последните 5-6 години някои от водещите световни производители стъпват на българския пазар, подпомагайки инвеститорите с ноу-хау, технологичен опит, клинична практика и маркетингов инструментариум, но цените на услугите са все още толкова високи, че броят на хората, които могат да си позволят услугата е много малък.

ДНЕС ...
Днес се предлага фотоепилация и фотолифтинг на достъпни цени със съвременна високотехнологична апаратура. Няколко от световните лидери в производството на апаратура за фототермолиза имат свои представителства в България, като осигуряват постоянно обучение, техническа поддръжка и сервизиране на инсталираната техника. Основни потребители на такава апаратура са естетичните клиники, специализираните дерматологични кабинети, както и престижните козметични центрове. МАТИС БЪЛГАРИЯ предлага такава апаратура от един от големите израелски производители - ACTIVE OPTICAL SYSTEMS. Апараурата отговаря на най-високите изисквания на стандартите за медицинска безопасност на САЩ, ЕС и Израел. Апаратурата може да бъде закупена, наета или лизингована в зависимост от финансовите възможности на потенциалния инвеститор. Ние осигуряваме безплатно обучение, професионален сервиз и поддръжка за целия експлоатационен период на апаратурата.


© 2006   | МАТИС БЪЛГАРИЯ ООД   |  Validate: CSS 2 | XHTML Developed by: ИриДа Дизайн